Preimenovanje skalina

2019-11-28

Jednoglasnom odlukom gradskog vijeća grada Kraljevice, donesena je odluka o preimenovanju skalina koje povezuju Obalu kralja Tomislava i Trg Zrinski, u novi naziv "skaline mons.Mije Likovića". 
Dok zahvaljujemo Gradskom vijeću na prepoznavanju života i djela mons.Mije, čestitamo svim župljanima i građanima Kraljevice, na ovom lijepom spomeniku!  

Mons.Mijo Liković bio je kroz 33 godine kraljevički župnik, a sveukupno u Kraljevici proboravio 45 godina svojega života i svećeništva. Mons.Mijo bio je omiljen među župljanima i građanima Kraljevice i okolice, te prepoznat po svojoj širokogrudnosti prema svima. Ljude je nastojao okupljati i pomoći svakome koliko je to mogao. Nije dijelio vjernike od nevjernika, već je prijateljski nastupao prema svakom čovjeku. Upravo je stoga simbolika skalina koje povezuju Obalu kralja Tomislava i glavni gradski Trg, zorni prikaz života mons.Mije koji je povezivao sve ljude. Stoga i ne čudi da je ovo preimenovanje doneseno jednoglasnom odlukom svih vijećnika, bez obzira na političku orijentaciju.