Odredbe u vezi odgode svetih misa

2020-03-15

Odredbe u svezi s opasnošću od zaraze koronavirusom (SARS-CoV-2) i bolesti koju uzrokuje (COVID-19)

 

Dragi župljani,

zbog vrlo složene situacije u svijetu izazvane koronavirusom (COVID-19), kao i zabilježenih slučajeva ove bolesti u Hrvatskoj, a napose u našoj Primorsko-goranskoj županiji, te potaknuti uputama Oca Nadbiskupa te preporukama mjerodavnog Nacionalnog stožera za krizne situacije RH i županijskog stožera civilne zaštite PGŽ-a, mi svećenici župa grada Kraljevice (Bakarac, Kraljevica, Križišće, Šmrika),donijeli smo slijedeće odredbe i upute vjernicima.

1. DO 03. TRAVNJA 2020. NEĆE BITI SVETIH MISA SA NARODOM!


2. Sve Vaše nakane služit ćemo bez prisustva naroda.


3. U crkvama se neće vršiti nikakvi liturgijski obredi do 03. travnja 2020. (križni put, krunica, ispovijedi..).


4. Župni vjeronauk/kateheza odgađa se do daljnjega, kao i svi ostali skupovi.


5. Pozivamo Vas na pojačanu molitvu tokom ovog razdoblja, posebno za sve koji su zahvaćeni korona virusom (oboljele, zdravstvene djelatnike, sve izolirane, za odgovorne osobe).


6. Pozivamo Vas sve, da se redovito informirate o svim novostima putem radijskih i televizijskih kanala, te da pratite objave na službenim stranicama HZJZ-a.


7. Također pozivamo sve koji su u mogućnosti, da informiraju svoje susjede koji nisu u mogućnosti pratiti navedene medije u vezi novosti.


Apeliramo sve na savjesno i odgovorno ponašanje kako nas i Krist potiče, da u ljubavi i strpljivosti jedni druge podnosimo i pomažemo.


Sve vjernike i ljude dobre volje stavljamo pod moćni zagovor naše nebeske Majke - Blažene Djevice Marije i naših svetih zaštitnika: sv.Nikole biskupa, sv. Petra i Pavla apostola, sv.Antuna pustinjaka, te pod zaštitu milosrdnog Srca Isusova! 

Vaši župnici!