Nove pastoralne promjene

2020-07-31

Promjene u imenovanju župnika u Kraljevici

 
Odlukom Oca Nadbiskupa, došlo je do izmjene imenovanja župnika u našoj župi. Umjesto dosada imenovanog vlč. Domagoja Duvnjaka, za novog župnika je imenovan mr.sc.Đulijano Trdić dr.med.
Rođen je 17. ožujka 1983.godine, a mladu misu imao je 06. srpnja 2014. u župi Brgud. Završio je opću medicinu, te je jedno vrijeme radio kao liječnik u OB Zadar, prije nego se odlučio upisati Teologiju u Rijeci i postati svećenik. Svećenički poziv rodio se u susretu s don Josipom Radićem, voditeljem Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina "Omnia Deo". Nakon ređenja, Otac Nadbiskup ga šalje na poslijediplomski studij dubinske psihologije u Rim. Trenutačno djeluje kao psihoterapeut i savjetnik u savjetovalištu za osobe posvećenog života. Prije imenovanja župnikom u Kraljevici, bio je upravitelj župa u Kukuljanovu i Škrljevu, te zatim upravitelj župe Cernik.

 

Molimo za novog župnika da ga Duh Sveti vodi u njegovu svećeničkom i župničkom poslanju:

Gospodine, ti našu župu sv. Nikole biskupa, u zajedništvu s našim nadbiskupom Ivanom, predvodiš župničkom službom novog župnika vlč. Đulijana Trdića. Pogledaj njegov život i službu. Kad nas okuplja oko Tebe, neka u njemu i u nama rastu Tvoji milosni darovi. Blagoslovi ga i zbog posebnog predanja, jer je, pozvan od Crkve, Tebi na uzdarje pružio svu svoju ljubav. Daruj mu mudrost, vedrinu i ustrajnost. Pridiži ga u slabostima. Neka uvijek ostane "u Krista zagledan". Nama oprosti kad ne prepoznamo njegov zanos i dobrohotne korake. Daj da ga podupiremo s razumijevanjem, dijalogom i plodnom suodgovornošću, za naše spasenje u Kristu Isusu, Gospodinu našemu. Amen.