Društveni mediji

2020-05-05

Župa Kraljevica i društveni mediji

Župa Kraljevica unazad godinu i pol prisutna je na Facebook-i Instagram-u kao i na ovoj vlastitoj web stranici, a odnedavno je pristuna na više društvenih platformi, kako bi ostala povezana sa svojim župljanima, ali i onima koji su raseljeni po čitavome svijetu. Tijekom pandemije COVID-19, Župa je otvorila profile na ostalim društvenim platformama, kako bi župljani mogli pratiti događanja u Župi, ali i pratiti uživo prijenose svete mise i ostalih pobožnosti. U zadnje vrijeme javili su nam se pratitelji iz više zemalja i sa drugih kontinenata koji su povezani sa Kraljevicom, a koji prate naše platforme. Tako iz SAD-a imamo oko 15-ak korisnika, iz Australije njih 7, iz Japana 2 pratitelja, iz država Južne Amerike njih približno 20-ak, te iz zemalja EU preko 30-ak redovitih pratitelja. Od država bivše Jugoslavije prate nas korisnici iz Srbije, BiH, Slovenije, te Crne Gore. Jednog pratitelja imamo i iz Ruske Federacije. Iz naše Domovine, prate nas najviše u Zagrebu, zatim Slavoniji, te Dalmaciji, Istri i na kraju u Lici. Najviše korisnika je dakako iz Kraljevice i Primorja. 
Župa Kraljevica nastoji približiti aktualnosti vezane uz život Župe, Crkve te aktualnosti vezane uz duhovnost. Putem medija nastojimo (koliko je to moguće) ostvariti i usluge pružanja crkvenih dokumenata (u vrijeme koronavirusa), te informacije za one koji žele znati više. Putem Youtube kanala i FacebookLive prijenosa, nastojimo prenositi misna slavlja uživo, te ponožnosti poput Križnog puta  devetnice Božjem Milosrđu, krunice.. Od nedavno imamo i Biblijsku molitvenu grupu putem FacebookLive prijenosa, za određeni broj članova, gdje zajednički molimo Lectio Divina, tumačimo Sveto Pismo i odgovaramo na različite upite. Nastojimo redovito upućivati kratkim videouratcima na osobnu povezanost s Bogom. Preko Facebook Messenger-a imamo online župnu katehezu sa krizmanicima. Putem Viber Community-a imamo župnu grupu za informacije i poveznice na prijenose uživo za sve župljane i one koji se žele pridruzjti, te grupu za naše ministrante i krizmanike. Putem Skype-a dostupni smo za sve duhovne razgovore "licem u lice", te za ostale razgovore za koje postoji potreba razgovora video pozivom. Nastojimo biti prisutni i na Twitter računu, napose radi povezanosti sa iseljeničkom skupinom kojoj je Twitter bliži (stariji, strane platforme). 
Nadamo se imati oformljenu skupinu mladih, koja bi jednog dana preuzela internetsko upravljanje župnim sadržajima, kako bi oblikovanje i dostupnost sadržaja bilo potpunije i tehnički pristupačnije drugima. Kako rastemo kao zajednica, nadamo se sa ćemo rasti i na ostalim internet platformam, te tako odstupni svima. 
U nastavku možete kliknuti na poveznice, koje će vas uputiti na društvene platforme.  


FACEBOOK (Live prijenosi, grupe): 

Facebok Page:

INSTAGRAM:

YOUTUBE:

TWITTER:

VIBER:

SKYPE: